sábado, 9 de enero de 2016

MANIFEST PIRATA "El que sentim i hem de ser"




Els pirates no podem obviar que la nostra obligació és defensar els Drets Humans i la llibertat de la ciutadania en tots els seus aspectes. La nostra meta és aconseguir que la ciutadania pugui governar-se per si mateixa, i disposar la màxima informació i cultura possibles per poder escollir als seus representants. Els pirates creiem que una societat sàvia i informada amb llibertat, no ha de témer l'autogovern.
Gràcies a l'experiència adquirida en els diferents municipis, els pirates hem descobert que l'esquerra catalana sent la necessitat d'obeir els Drets Humans, sigui per voluntat dels seus dirigents o perquè les seves bases ho exigeixen, i ha intuït els beneficis que comporta la participació ciutadana. La dreta, no obstant això, no comparteix les mateixes sensibilitats, de vegades amb la sorprenent paradoxa que els seus representants defensin unes postures més humanistes que les exigides o compreses pels seus votants.

Els partits no deixen de ser ens polítics de contingut temporal, dependents de modes ideològiques i de l'evolució del pensament humà. En aquest apartat potser els pirates mantinguem un petit avantatge, ja que el nostre ideari es nodreix d'una cosa tan antiga com atractiva i indestructible de l'ésser humà, el sentit de la llibertat, que ens permet afrontar els problemes provocats per la crisi econòmica i el desgovern a Espanya i Catalunya, amb més marge de maniobra que la resta d'ideologies. -El nacionalisme, el liberalisme extrem o l'obsessió per regular l'economia, a més de la deriva ciutadana cap a posicionaments típicament populistes, són les típiques i pràcticament enciclopèdiques respostes a la crisi econòmica, que a Espanya, un país amb molt poca autoestima, se li afegeix una crisi de valors-

L'esperit que ens mou fa que el nostre somni sigui que la ciutadania s'autogoverni, respectant els nostres principis ètics, és a dir els Drets Humans i l'absoluta transparència. Si a això li afegim la diversitat ideològica i la llibertat d'opinió interna, a ningú ha d'estranyar que ens doni el mateix que siguem nosaltres o un altre qui ho aconsegueixi, que sigui a través d'unes sigles o unes altres, mentre el resultat sigui pirata.
La situació política actual ens descobreix, per primer cop, una possible majoria de ciutadans que podrien estar a favor d'un govern respectuós amb els Drets Humans, encara que no tant amb l'autogovern ciutadà, fragmentats en multitud de sensibilitats polítiques, principalment pel personalisme dels dirigents o petits purismes ideològics o nacionals, que amb prou feines afecten als programes i els principis ètics de cadascun d'ells.

Els pirates tampoc podem obviar que Catalunya es troba en una greu cruïlla, desorientada, desconcertada i sense rumb, amb un govern gairebé permanentment en funcions i descaradament mafiós, que segueix una política marcada exclusivament per la privatització de la sanitat, de l'aigua i de l'educació, a les mans d'amics i especuladors, menyspreant el futur i la vida dels ciutadans que hauria de defensar.

En aquest cicle polític, que ningú pot endevinar com ni quan acabarà, creiem que la nostra obligació és utilitzar les nostres capacitats polítiques per intentar unir totes les forces democràtiques que persegueixen el mateix objectiu, amb l'esperança d'anar infectant-les amb la nostra ideologia, aportant la nostra organització i tecnologia per fer possible la participació ciutadana.
Sabem que no és treball d'un any ni de deu, que segurament molts de nosaltres no aconseguirem veure-ho, però també que no podem enfrontar-ho sols i sense la ciutadania conscienciada.

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario